27 Ara, 2020

Saç Bakımı

27 Ara, 2020
Saç bakımı: Sağlıklı saç bakımı için biberiye, nane ve papatya yağları; bit ve pire için lavanta esansı; kepek için ise bergamot, çay ağacı ve defne esansı kullanılabilir.
Saçın daha sağlıklı çıkmasını sağlamak için kullanılan minoksidil adlı kimyasal molekül ve nane yağının karşılaştırıldığı bilimsel çalışmada nane yağının minoksidile oranla daha etkin olduğu saptanmıştır. Bu arada minolsidil hipertansyon tedavisi için 1970 li yıllarda kullanıma sunulmuş bir kimyasaldır. Ancak kullananlarda kıllanma olması nedeniyle piyasadan toplatılmıştır. Sonrada bu yan etkiden faydalanılarak %2 lik ve %5 lik solüsyonlarının lokal saça uygulandığı preperatlar geliştirilmiştir. Günümüzde saç çıkarıcı preperatların neredeyse hepsi minoksetil içermektedir.
Saça uyguladığımız bu uçucu yağlar şu şekillerde kullanılır;
1-Susamyağı, tatlı badem yağı, hodan yağı ile karıştırılır, elde edilen karışım doğrudan saç diplerine sürülür birkaç saat bekletildikten sonra yıkanır.
2-Şampuana veya son durulama suyuna birkaç damla uçucu yağ damlatılarak kullanılabilir.
3- 100 ml su içine 1-3ml uçucu yağ ilave edilip çalkalanır ve banyodan sonra saç dipleri bu losyonla ovulur. #saç bakımı#bitkisel çözümler#saç için ilaçlar
«
»

Leave a comment:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir