05 Oca, 2021

Mide ve Barsak gazları, Hazımsızlık

05 Oca, 2021

Sağlıklı insanın mide suyu asidiktir. Ancak 40 yaşından sonra mide asidi azalmaya başlar. Mide asidin azalması midede zararlı bakteri ve mantar oluşumuna yol acar. Oluşan zararlılar mide den bağırsaklara geçerek bağırsaklar dada artmış patojen bakteri topluluklarına neden olur. Birde alışkanlık olarak, kontrolsüzce anti asit ilaç aldığınızı düşünün.

Mide deki asit yapı azaldıkça zararlı bakteriler mide ve barsak sisteminde artar. Mide ve bağırsaklarda yararlı mikroorganizmalarının kaybolması mide ve barsak gazlarının artmasına neden olur. Bunun  yanı sıra otoimmun dediğimiz şeker hastalığı, guatr, romatizma, bilişsel fonksiyon bozukluğu, egzama gibi birçok hastalığın artmasına neden olur.

Mide ve barsak sistemine yardımcı olan yiyecekler;

1-Zencefil mide asidini düzenlediği, bulantı ve kusma sorunlarının ortadan kaldırdığı, sindirime yardımcı olduğu bilinmektedir.

2-Bamya; bağırsakların ve bilhassa midenin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur.

3-Rezene; mide asidini dengeleyen bitkiler arasında yer almaktadır. Özellikle çayı asit dengeleyici özelliğe sahiptir.

4-Patates; mide rahatsızlıkları konusunda tedavi edici özellikleri sayılmakla bitmez. Yemeklerde kullanılabildiği gibi, püresi yapılır veya çiğ olarak suyu sıkılarak içilir.

Birçok besin mide asitini düzenlemektedir, bunun yanında

1-Visseral manuel tedavi dediğimiz elle iç organların tedavisi gereklidir. Bu yöntem iç organlara giden kan akımını artırır ve sinir sistemine uyarı verir.

2-Misk adaçayı gibi uçucu yağları tatlı badem yağı ile sulandırıp karından masaj yapılması,

3- Tıbbı lavanta yani Lavanta angustifolia (içinde linalol ve linalil asetat oranının tedavi edici düzeyde olması gerekir) kuru çiçeğinin kaynamış suda demlenerek içilmesi veya 1-4 damla uçucu yağın şekere damlatılarak emilmesi tedavi edicidir. ( lavanta aynı zamanda sedatiftir, huzursuzluk ve uykuya dalma problemlerinde çok etkindir)

 

«
»

Leave a comment:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir