16 Oca, 2021

Vücuda zararlı mikropları öldürmek! Kaplıca suyu miktop öldürücüdür, bunun yanında;

16 Oca, 2021

Uçucu yağlar kullanmakyayız.

Uçucu yağlar güçlü anti mikrobik özelliğe sahiptir. Son yıllarda yapılan ciddi bilimsel çalışmalar uçucu yağlardaki anti mikrobik etkinliğin boyutunu ve antibiyotiklere üstünlüğünü göstermiştir. Bilhassa uçucu yağlar gıdalarda bulunan ve antibiyotiklere karşı bağışıklık kazanmış bazı patojen mikroorganizmaların yok edilmesinde kullanılmaktadırlar.  Uçucu yağlar uçucu özellikleri nedeniyle mikropları öldürdükten sonra ortamdan kendiliğinden uzaklaştıklarından geride artık bırakma riski de taşımazlar. Antibiyotik ve antiseptiklerde tek tip molekül var iken uçucu yağların bünyesindeki karışım birçok patojene birden etki etmekte ve insan vücudu için zararlı madde geriye kalmamaktadır. Bilhassa, kekik esansı, çöp karanfil, tarçın, yenibahar, sitronella, limon otu, limon, oğulotu, limon kokulu okaliptüs ve kefe kimyonu esansları , tee tree oil güçlü mikrop öldürücü yağlardır. www.organikali.com  sitesinden teetree oil alabilirsiniz. Yağların kullanımına birkaç örnek;  dişinizde hassasiyet başladığında diş etinize 1 damla teetree oıl  sabah,  akşam birkaç gün sürebilirsiniz, ağrıyı geçirir ve iltihabı engeller. Gene diş sağlığınız ve ağızdaki toksin yükünün azalması için 1-2 yemek kaşığı zeyin yağı, susam yağı, fındık yağı gibi sabit yağın içine birkaç damla teetree oil yağı koyarak ağzınızı 5 dakika bu yağ ile çalkalayıp tükürün. Eğer yağ yoğun gelirse bir çorba kaşığı yağın üzerine su ile ağzınızın geri kalanını doldurup beş dakika bu karışım ile ağzınızı çalkalayıp tükürün.  Kulak ağrısı, veya ciltte çıkan sıvilcenin üzerine bir damla teetree oil yağı sürülebilir.

2006 yılından beri Avrupa Birliğinde hayvan yemlerine antibiyotik kullanımı yasaklanmıştır. Hayvanları hastalıklardan korumak için yemlerinde uçucu yağlar kullanılmaya başlanmış ve bu konuda yapılan çalışmalar hızlanmıştır. Yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de bazı firmalar ürün geliştirme ve yoğun üretim üzerinde çalışmaktadır.

Kaplıcamızda havaya difüzer ile yaydığımız hakiki uçucu yağların yanında masaj sırasında sabit yağa karıştırarak uçucu yağların mikrop öldürücü, ağrı giderici, ödem çözücü, toksin giderici etkilerinden yararlanmaktayız.

«
»

Leave a comment:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir